De fysiotherapeut maakt u weer fit

(sport)fysiotherapie

Als u een blessure heeft opgelopen tijdens uw sport, kan de (sport)fysiotherapeut u helpen Bij Groepspraktijk Risdaele zijn diverse fysiotherapeuten werkzaam. Wij werken met een team van specialisten. Voor tal van spier- en bewegingsgerelateerde klachten kunt u bij ons terecht.

Om u een beeld te geven wat de fysiotherapeut voor u kan betekenen, noemen wij hieronder een aantal klachten:

 • postoperatieve revalidatie
 • acute en chronische sportblessures
 • verminderde kracht en vermoeidheid door onderliggende aandoeningen
 • gewrichtspijnen
 • evenwichtsstoornissen
 • Coördinatiestoornissen

Voorkomen van sportblessures

Veel voorkomende sportblessures zijn knieblessures, een verstuikte enkel, klachten aan rug, nek en schouder, een zweepslag, een tennisarm en blessures aan hamstring of achillespees. Ook meniscusklachten komen veel voor tijdens de sport. U heeft ze natuurlijk allemaal liever niet. Een (sport)fysiotherapeut kan advies geven over hoe u deze pijnlijke ongemakken kunt voorkomen. U moet daarbij denken aan het aanpassen van uw leefstijl en het dragen van het juiste schoeisel of beschermende kleding. Ook kan er advies gegeven worden over een passende trainingsopbouw en over spierversterkende oefeningen.

Werkwijze en behandeling

U kunt zonder verwijzing van de huisarts een afspraak maken met de (sport)fysiotherapeut. Het kan voorkomen dat u wordt doorverwezen door een arts. Tijdens een intakegesprek zal de (sport)fysiotherapeut samen met u uw klachten of doelen willen inventariseren. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek om het juiste beeld te krijgen van uw klachten. Deze screening vormt de basis voor uw persoonlijke begeleidingsplan waar een revalidatieschema onderdeel van kan zijn. De (sport)fysiotherapeut is ook de aangewezen persoon voor het geven van trainingsadvies om zo prestaties te verbeteren en om klachten in de toekomst te voorkomen. Als u moet revalideren na een operatie, helpt de fysiotherapeut u weer te herstellen zodat u voorbereid bent op uw dagelijkse activiteiten en het sporten weer kunt oppakken.

Deskundige hulp voor sporters

Als u een fanatieke sporter bent op misschien wel professioneel niveau, bent u ook welkom in onze groepspraktijk. Onze (sport)fysiotherapeut begeleidt u bij de preventie van blessures want een herhaling wil niemand, voorkomen is immers beter dan genezen. Door te kijken naar uw motorische vaardigheden en het analyseren van de ontstane blessure stelt de fysiotherapeut een behandelplan op maat op. Onder andere worden coordinatie, kracht, conditie in deze aanpak meegenomen. Het behandelplan en het revalidatieschema is indien nodig aangepast aan de sport die u beoefent. De fysiotherapeut weet welke behandelmogelijkheden voor u het meest geschikt zijn: oefeningen, manuele technieken, dry needling of medical taping, uiteraard alles in overleg. Alle fysiotherapeuten binnen onze praktijk hebben een grote affiniteit met sport en sportblessures. Voor veel sportblessures of revalidatie hiervan bent u bij ons op de praktijk aan het goede adres.

Sport en medical taping

Sporters laten zich vaak tapen want blessures genezen dan mogelijk sneller. Met behulp van dunne elastische tape worden spieren en gewrichten ondersteund. Medical taping is gebaseerd op de overtuiging dat beweging gunstig is voor een spoedig herstel. Met deze behandelmethode kunt u zich zonder belemmeringen nog redelijk vrij bewegen. De tape heeft een positieve invloed op de doorbloeding van spieren waardoor de pijn afneemt en u sneller kunt herstellen. Voordeel van tapen is dat u minder beperkt wordt in uw doen en laten. Ook is deze behandelmethode geschikt voor niet sportgerelateerde aandoeningen zoals een whiplash, (acute) blessures en lymfeproblemen.

Waar kunt u terecht voor een (sport)fysiotherapie behandeling van Risdaele?

Voor een fysiotherapie behandeling van Groepspraktijk Risdaele kunt u terecht in onze praktijk op de Nieuwe Steen, nabij Hoorn. Bij ons op de praktijk zien we patiƫnten vanuit de gehele regio West-friesland, onder andere uit de plaatsen:

 • Hoorn
 • Zwaag
 • Blokker
 • Nieuwe Steen
 • Nibbixwoud
 • Wognum
 • Westwoud
 • Hoogkarspel
 • Hauwert
 • Zwaagdijk

Unieke samenwerking

Groepspraktijk Risdaele staat bekend om de unieke samenwerking van specialistische krachten. Vele disciplines op het gebied van gezondheid en bewegen hebben wij in huis. U kunt bij ons terecht wanneer u op zoek bent naar oefentherapie, Cesar of Mensendieck, manuele therapie, (sport)fysiotherapie, dry needling en manuele therapie volgens Marsman. De oefentherapeuten zijn lid van ParkinsonNet. Alleen de beste specialisten vindt u bij ons onder een dak. Wij ondersteunen elkaar en bundelen indien nodig onze krachten om zo het beste resultaat te behalen voor uw genezing.

Na de screening en intake wordt een besluit genomen of fysiotherapie u kan helpen. Daarna wordt in samenspraak een behandelplan opgesteld om u "bewegend" functioneren te verbeteren. Wij behandelen zowel in de behandelcabine als in de oefenzaal.