Ons team van therapeuten

Humphrey Toorop

(Sport)Fysiotherapeut / Manueel Therapeut

Humphrey is sinds 01-04-2020 van zijn welverdiende pensioen aan het genieten. Wij zullen hem missen als vakidioot en als gewaardeerd collega. Helaas is door de Corona alles omtrent zijn afscheid in de soep gelopen. Een afscheidsreceptie was helaas NIET mogelijk en deze zal ook niet meer plaatsvinden op een later tijdstip.

Ton Wessels

Fysiotherapeut / Manueel Therapeut

Ton Wessels is al 15 jaar werkzaam in de praktijk . Hij is naast fysiotherapeut ook manueeltherapeut. Hij heeft zijn opleiding genoten aan het SOMT te Amersfoort. Hij heeft voordat hij bij de praktijk kwam een aantal jaren in een andere particuliere praktijk gewerkt.

Ton heeft zelf jaren gevoetbald en getennist. Hij was de laatste jaren nog actief als jeugdtrainer bij de voetbal. Hij heeft net als de andere collega's affiniteit met sport en zal dus ook regelmatig mensen van het sportveld behandelen. Verder is hij een bekende in de Hoornse schaakwereld. Hij beoefent deze sport graag en met enig succes!!!

Lars Peetoom

Fysiotherapeut / Sportverzorger / Master manueel Therapeut / Dry Needling / Kinesiotaping

Op 1 maart 2004 Is hij afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij heeft werkervaring opgedaan in een aantal particuliere praktijken, A.F.C. Ajax, Het Gemini ziekenhuis in Den Helder en Verzorgingshuis Magnushof te Schagen.

Van 2005 tot 2007 heeft hij in een particuliere praktijk in Purmerend gewerkt, om vervolgens in 2007 voor zichzelf te beginnen. Na een paar jaar part-time waarnemingen gedaan te hebben bij Risdaele heeft hij zich in 2011 volledig gevestigd bij "Groepsraktijk Risdaele".

Naast zijn werkzaamheden als fysiotherapeut heeft hij van 2001 tot 2011 de "Eerste hulp bij sportongevallen"(EHBSO) bij verschillende (zaal)voetbalverenigingen gedaan. Deze werkzaamheden bestonden voornamelijk uit tapen en masseren, zodat de sporters optimaal konden presteren.

Zoals u uit het bovenstaande kunt afleiden heeft hij veel affiniteit en ervaring met sport en sportletsels.

In 2007 heeft hij de opleiding manuele therapie volgens het Marsman principe afgerond. Verder heeft hij de opleiding manuele therapie aan het SOMT te Amersfoort gevolgd. Tevens heeft hij de cursussen Kinesiotaping en Dry Needling gedaan.

Hans Cobelens

Fysiotherapeut / Master Manueel therapeut / Sportverzorger / Kinesiotaping

Mijn naam is Hans Cobelens en ik ben 38 jaar. Na 15 jaar ben ik weer terug waar het voor mij allemaal is begonnen. Tijdens mijn HBO opleiding fysiotherapie liep ik mijn eindstage hier in "Groepspraktijk Risdaele". Ik heb sindsdien altijd goed contact onderhouden met de praktijk en nu mij de mogelijkheid werd geboden om hier te beginnen, was dat een kans die ik met beide handen heb aangegrepen.

Na in 2000 mijn eindstage hier positief te hebben afgerond, ben ik aan de slag gegaan als fysiotherapeut in de particuliere praktijk in Wognum. Daar ben ik in eerste instantie werkzaam geweest als algemeen fysiotherapeut en ben ik in 2002 begonnen te specialiseren in de manuele therapie. In 2006 heb ik de Post HBO opleiding Manuele Therapie afgerond. Vervolgens ben ik in 2007 verder gegaan met de Masteropleiding Manuele Therapie. Welke ik in 2010 ook met succes heb afgerond. Vanwege mijn affiniteit met de wervelkolom gaat mijn interesse uit naar de behandeling van cliënten met wervelkolom gerelateerde klachten.

Mede door mijn hier gelopen stage ben ik in contact gekomen met SEW handbal, waar ik tot op heden nog steeds voor een deel betrokken ben bij de begeleiding van het 1ste en 2e team. Verder is sport een belangrijk onderdeel van de invulling van mijn week. Hardlopen, wielrennen, tennis, basketbal, TRX-training en snowboarden. Kortom te weinig tijd om alles te kunnen doen, maar genoeg om uit te kiezen.

Sander Laan

Fysiotherapeut / Sportverzorger / Master manueel therapeut

In 2012 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hoge School van Amsterdam. Al sinds begin van mijn studie ben ik fysiotherapeut/verzorger geweest bij verschillende voetbalclubs. Momenteel ben ik actief als speler en verzorger bij v.v. Hauwert ‘65. In 2016 begonnen aan de masteropleiding tot manueeltherapeut aan de SOMT in Amersfoort aangezien ik mijn kennis en vaardigheden wilde uitbreiden. In 2019 ben ik afgestudeerd als Master manueeltherapeut (Msc). Sinds 2012 ben ik werkzaam geweest bij Fysio W.F.O in Wervershoof. Altijd veel affiniteit met sport en sportblessures gehad. Ook heb ik speciale interesse in de schouder.

Natacha Penterman

Oefentherapeut-Mensendieck / Kinderoefentherapeut / Lid Parkinson-net

Natacha is in 1993 afgestudeerd aan de opleiding oefentherapie-mensendieck in Amsterdam. Na haar opleiding heeft ze 6 jaar lang in Friesland gewerkt en daarna, als waarnemer, 2 jaar lang in allerlei verschillende praktijken. Met name die laatste twee jaar heeft een schat aan ervaring opgeleverd. Nu is ze al ruim 12 jaar werkzaam als zelfstandig oefentherapeut in Hoorn en daarnaast geeft ze al jaren zwangerschapsgymnastiek voor verschillende Hoornse organisaties.

In de 20 jaar dat ze nu oefentherapeut is heeft ze op veel verschillende vlakken nascholing gevolgd. Stress- en burn-out klachten, lage rug en S.I. klachten etc. Ze heeft haar aantekening gehaald als bedrijfsoefentherapeut en is sinds twee jaar lid van het ParkinsonNet. In 2007 is ze weer gaan studeren en in 2008 voltooide zij met goed gevolg de studie kinderoefentherapeut, een van de specialisaties binnen de oefentherapie..

Natacha behandelt mensen van 0 tot 100 met allerlei verschillende klachten en nog steeds met heel veel plezier.

Voor meer informatie, kijk op haar persoonlijke website: www.oefentherapie4kids.nl

Joke Verbeij

Acupunturist

Joke Verbeij is sinds 1982 een natuurgeneeskundig therapeute en heeft haar opleiding genoten bij de NAN (Nederlandse academie voor natuurgeneeskunde). De eerste 20 jaar heeft zij met klassieke homeopathie, iriscopie, westerse kruiden, bloesemtherapie en alternatieve voedingsleer gewerkt.

Sinds 1999 houdt zij zich bezig met traditionele Chinese geneeskunde, heeft haar acupunctuur en Chinese kruiden examen behaald bij de Hwa To University, en werkt zij als acupuncturiste, met uiteraard haar eerdere ervaring als natuurgeneeskundig therapeute.

Ze is lid van de Nederlandse vereniging voor acupunctuur (NVA)

Voor meer informatie kijk op haar persoonlijke website: www.acupunctuurjokeverbeij.nl

Ellen Bizot

Ondersteunend medewerker

Ellen Bizot is sinds maart 2017 onze ondersteunend medewerker. Ze werkt als telefoniste / receptioniste en staat voor u klaar om een afspraak te maken. Ellen is er op maandag, woensdag en vrijdag tussen en 9.00 en 13.00. Als u direct iemand telefonisch aan de lijn wil krijgen is de kans op deze tijden het grootst. Zij zal alle vragen beantwoorden indien mogelijk of een afspraak maken!